05/10/2024
Yurtdışı İlginç Gezilecek Yerler Yurtdışı Seyahat İpuçları

Dünyanın Farklı Kültürlerine Ait En İlginç 10 Mezarlık

  1. Père Lachaise Mezarlığı (Paris, Fransa): Fransız yazarlar, sanatçılar ve devlet adamlarının yanı sıra Jim Morrison gibi ünlü yabancı kişilerin de mezarlarının bulunduğu bir mezarlık.
  2. La Recoleta Mezarlığı (Buenos Aires, Arjantin): Arjantin”in en meşhur mezarlığı olan La Recoleta”da Eva Peron gibi önemli figürlerin mezarı da bulunuyor.
  3. Highgate Mezarlığı (Londra, İngiltere): İngiliz edebiyatının önemli isimleri ve Karl Marx”ın mezarının da yer aldığı Highgate Mezarlığı, gotik mimarisiyle de ünlü.
  4. Waverley Mezarlığı (Edinburgh, İskoçya): İskoçya”nın en büyük mezarlıklarından biri olan Waverley, Robert Louis Stevenson”ın da mezarının bulunduğu bir yer.
  5. Merry Cemetery (Sapanta, Romanya): Renkli ve ilginç gravürlerle süslenen Merry Cemetery, doğal taşların yerine ahşap mezar taşlarıyla ünlüdür.
  6. Okunoin Mezarlığı (Koyasan, Japonya): Japonların en kutsal mezarlık alanlarından biri olan Okunoin Mezarlığı, Budizm inancına göre Kukai adlı bir din adamının mezarı da dahil olmak üzere birçok önemli mezarı barındırıyor.
  7. St. Louis Mezarlığı (New Orleans, ABD): Yıkıcı Kasırga sonrası yerleştirilen İtalyan mermer mezarlarıyla ünlü olan St. Louis Mezarlığı, müzelerdeki bir koleksiyonu andıran nadir eserleriyle ilgi çekiyor.
  8. Novodevichy Mezarlığı (Moskova, Rusya): Rus edebiyatının önde gelen yazarlarının mezarlarının bulunduğu Novodevichy Mezarlığı, aynı zamanda Sovyet dönemi devlet adamlarının da mezarlarına ev sahipliği yapıyor.
  9. Koya-San Mezarlığı (Japonya): Japonya”nın en kutsal mezarlıklarından biri olan Koya-San, 200.000″den fazla mezar taşı ve tarihi tapınakları ile ünlüdür.
  10. Zentralfriedhof Mezarlığı (Viyana, Avusturya): Viyana”nın en büyük mezarlığı olan Zentralfriedhof, Beethoven, Schubert ve Brahms gibi ünlü bestecilerin yanı sıra tarihi figürlerin mezarlarının da bulunduğu bir mezarlıktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir